Οι Σχολές Χορού Κατερίνα Ροδίου είναι από τις μεγαλύτερες και πλέον καταξιωμένες σχολές χορού στην Ελλάδα. Ιδρύθηκαν το 1985 από την Κατερίνα Ροδίου, στον Πειραιά, και το 2003 στη Γλυφάδα, με σκοπό να συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Είναι αναγνωρισμένες από το κράτος και εποπτεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια. Σήμερα οι Σχολές ανοίκουν στην Art of Dancing S.M.P.C. Για την ποιότητα και το κύρος τους, οι Σχολές, βραβεύτηκαν τον Απρίλιο του 2002, στις Βρυξέλλες, με το International Award of Tradition and Prestige, μία διάκριση πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα.

Στις Σχολές μας κοινό μας όραμα είναι να υπηρετούμε με πίστη και πάθος την τέχνη του χορού και να συμβάλλουμε με τη δημιουργικότητά μας για έναν καλύτερο κόσμο, με αξίες, ομορφιά και πολιτισμό. Στόχος μας είναι η εξέλιξη και η προοπτική των μαθητών μας και η άριστη συνεργασία με τους γονείς, παρέχοντας σε όλους υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Όπως επισημαίνουν οι γονείς των μαθητών μας, οι Σχολές μας διακρίνονται για την ποιότητα, την οργάνωση, το ήθος, την πειθαρχία και την επαφή με τα παιδιά.

Η καταξίωση του έργου των Σχολών, στα 31 χρόνια λειτουργίας τους, επισφραγίζεται με περισσότερους από 5.000 μαθητές μας να έχουν μυηθεί στην τέχνη του χορού. Εξ αυτών 38 έχουν σπουδάσει με υποτροφίες και εργάζονται ως καθηγητές, χορογράφοι ή χορευτές της Λυρικής. Σήμερα οι Σχολές μας φιλοξενούν τη δεύτερη γενιά μαθητριών, αφού οι άλλοτε μικρές μας μαθήτριες, φέρνουν τώρα τις μικρές τους κορούλες.

Συνεργάτες

       synergates

Στο έμψυχο δυναμικό των Σχολών συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, σπουδαίοι καθηγητές χορού και συνεργάτες. Είναι όλοι επώνυµοι και καταξιωµένοι καθηγητές, ειδικά επιλεγµένοι για κάθε ηλικία µαθητών και αποτελούν ομάδα υψηλού επαγγελματικού επιπέδου.

Ο χορός όταν διδάσκεται σωστά μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Η εκπαιδευτική και καλλιτεχνική διεύθυνση καθώς και η υψηλή εποπτεία των Σχολών ασκείται αποκλειστικά από την ιδρύτρια, χορογράφο και καθηγήτρια χορού κυρία Κατερίνα Ροδίου, ενώ το management από τον κύριο Κυριάκο Αναγνωστόπουλο.

Εγκαταστάσεις

Οι Σχολές Χορού Κατερίνα Ροδίου διαφέρουν από τις συνηθισμένες σχολές χορού. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς όχι μόνο από τα πρωτοποριακά προγράμματα, και τους εξαίρετους καθηγητές αλλά κι από τις κτιριακές εγκαταστάσεις των Σχολών Ροδίου.

Οι νέες εγκαταστάσεις της Σχολής του Πειραιά, βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο του Πασαλιμανίου, στην οδό Πραξιτέλους 171Α και Μπουμπουλίνας και καταλαμβάνουν έκταση 300τ.μ. Η Σχολή στην Γλυφάδα είναι στο κέντρο, στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου, στην οδό Φαίδρας 6 και έχει έκταση 180τ.μ. Επαγγελματίες του χώρου συγκαταλέγουν τις εγκαταστάσεις των Σχολών ανάμεσα στις ωραιότερες και καλύτερες σχολές στην Αθήνα.

Διεθνείς Συνεργασίες

         diethneis synergasies

Oι Σχολές μας συνεργάζονται με τις μεγαλύτερες Ακαδημίες Χορού της Ευρώπης και διδάσκουν στους μαθητές τους τα προγράμματα, όπως αυτά ορίζονται από τους διεθνείς κανόνες. Οι μαθητές μας έχουν, όλοι, τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο, ώστε να παίρνουν τη διεθνή πιστοποίηση, στην ύλη που διδάσκονται. Οι Σχολές είναι μέλος και ενεργός συνεργάτης του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID, που εποπτεύεται από την UNESCO. Οι διεθνείς συνεργασίες και τα συστήματα που ακολουθούνται είναι: Royal Academy of Dancing, Vaganova, International Society of Teachers of Dancing, Spanish Dance Society.

Σημαντικοί Σταθμοί στην πορεία των Σχολών

st1

 • 1985. Ίδρυση και λειτουργεία της “Προτύπου Σχολής Χορού Κατερίνα Ροδίου” στον Πειραιά.
 • 1989. Ά Βραβείο χορογραφίας στο Φεστιβάλ “Νεανική Έκφραση. Μουσική, Θέατρο, Χορός” στο Βεάκειο θέατρο.
 • 1991-1998. Στο διάστημα αυτό οι μαθητές των Σχολών, με πρωτότυπες χορογραφίες της Κατερίνας Ροδίου, πραγματοποιούν 170 εμφανίσεις σε όλους, σχεδόν, τους τηλεοπτικούς σταθμούς (ΑΝΤ1, Mega, Star, Alpha, ΕΡΤ).
 • 1998. Ολοκληρώθηκε και λειτούργησε η νέα Σχολή στον Πειραιά, σε ιδιόκτητο κτίριο 1.000τ.μ., ειδικά κατασκευασμένο με προδιαγραφές σύγχρονης ακαδημίας χορού.
 • 2002. Μοναδική διάκριση της Σχολής στις Βρυξέλλες, με το Διεθνές Βραβείο Ποιότητας και Κύρους.
 • 2003. Ιδρύθηκε η νέα Σχολή Χορού στη Γλυφάδα.
 • 2004. Συμμετέχουν ομάδες εθελοντών μαθητών μας στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Παράλληλα η Κατερίνα Ροδίου δημιούργησε ένα εορταστικό τριήμερο εκδηλώσεων που έλαβε χώρα στο Βεάκειο Θέατρο. Το γεγονός αυτό έγινε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και συμμετείχαν 260 καλλιτέχνες.
 • 2003-2015. Η Κατερίνα Ροδίου με τους συνεργάτες της και όλους τους μαθητές των Σχολών δημιούργησαν και παρουσίασαν, σε μεγάλα θέατρα, και σε κοινό που ξεπέρασε τις 15.000, 8 πρωτότυπα χοροθεατρικά έργα: “Φτερουγίσματα”, ‘Η Ολάνθιστη”, “Η Μαγική Παλέτα”, “Όνειρα θερινής νυκτός”, “Η Νεραιδοχώρα”, ‘’Ό γύρος του κόσμου με μία βέσπα”, “Ένας κόσμος μια αγκαλιά” και “Τα Μάγια της Πεταλούδας”.
 • 2013-2014. Ριζική ανανέωση των Σχολών, υπό νέο καθεστώς λειτουργίας, σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.
 • 2014.  Εμβληματική συμμετοχή 40 μαθητών των Σχολών, μαζί με την ομάδα επαγγελματιών χορευτών, στην παράσταση “Βαλς, Άριες και Πόλκες”, που χορογράφησε η Κατερίνα Ροδίου, για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στη συνέχεια για το Μουσείο Μπενάκη. Συμμετείχε με την ορχήστρα 80 μουσικών υπό τη Διεύθυνση του Διεθνούς Μαέστρου Μιχάλη Οικονόμου.
 • 2015. Επιλεγμένη ομάδα μαθητριών των Σχολών συμμετείχε χορεύοντας στο έργο “Λίμνη των Κύκνων” πλάι στα μεγάλα αστέρια του χορού, με τα Μπαλέτα της Μόσχας, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
 • 2016. Οι μαθητές των Σχολών μας, με πρωτότυπες χορογραφίες που δημιούργισε ειδικά η Κατερίνα Ροδίου, έλαβαν μέρος σε φιλανθρωπικά Gala του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, στο St. George Lycabetus, του Make a Wish στο Ζάππειο Μέγαρο, στο Χατζηκυριάκειο Ϊδρυμα, στην τελετή λήξης στου Διεθνούς Συνεδρίου Χορού της UNESCO, στο Βεάκειο Θέατρο, καθώς και στην τελετή έναρξης και λήξης του ΔΙεθνούς Σαλονιού Θαλάσσιου Τουρισμού, στη Μαρίνα Ζέας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Είπαν για μας

eipangiama

 • Karen Bell-Kanner

Director of London School of Contemporary Dance THE PLACE (London)

Katerina Rodiou, a very fine talent, both as a choreographer and dancer. She knew what she wants and how to communicate it. She moves directly and honestly and is a very interesting personality. she has a natural ability to direct and to be directed.

 • Ιωάννης Τραγάκης

Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Εκτιμώ πολύ την κα. Ροδίου, διότι εκτός από εξαιρετική χορογράφος και καθηγήτρια χορού, είναι μια γυναίκα με αρχές, ήθος, σεμνότητα και ακεραιότητα, στοιχεία που μεταλαμπαδεύει στα παιδιά που διδάσκει. Το έργο που επιτελεί δεν έχει μόνο αυτούσια καλλιτεχνική αξία, αλλά και σημαντική παιδαγωγική, καθώς διαμορφώνει και διαπλάθει χαρακτήρες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

 • Βασίλειος Βενέτης

επίτιμος Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά- επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιώς Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών

Ανενδοίαστα δηλώνω ότι πρόκειται περί μίας δυναμικής και δραστήριας καθηγήτριας Χορού, διακριθείσης τόσο στον Ελληνικό χώρο, όσο και τον Ευρωπαικό. Η παρουσία της στο χώρο αυτό συμβάλλει σημαντικά στην διαμόρφωση και διάπλαση των μαθητών.

 • Μαίρη Σορώτου- Τσανάκη

Πρόεδρος Πειραικού Συνδέσμου – τ. Νομάρχης Πειραιά

Κάθε φορά που βλέπω τα αποτελέσματα της τέχνης της Κατερίνας Ροδίου, αισθάνομαι την ίδια μαγεία και την ίδια αισιοδοξία.

 • Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Ευχαριστούμε θερμά για την αρωγή και συμπαράστασή σας προς τις μαθήτριες του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος. Θέλουμε να σας εκφράσουμε την συγνωμοσύνη μας για το ενδιαφέρον και την αγάπη που τους δείχνετε.

 • Κώστας Καραγγελής

Γυμνασιάρχης

Εγώ και η οικογένειά μου, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για όσα κάνετε όλα αυτά τα χρόνια για τα παιδιά μας. Είναι για μας μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε τα παιδιά μας να γίνονται με τον καιρό πραγματικές μπαλαρίνες.

 • Χριστίνα Κοζομπόλη

Μαθήτρια της Σχολής τα τελευταία 17 χρόνια και υποψήφια σπουδάστρια Κρατικής Σχολής και Λυρικής Σκηνής.

Ο χορός είναι μια τέχνη που μέσα από την πειθαρχία και την σκληρή δουλειά, μπορεί να εξυψώσει πνευματικά κάθε άτομο. Οι άρτια καταρτισμένοι και έμπειροι καθηγητές με την προσήλωση τους στους μαθητές, δημιουργούν τις ορθές βάσεις για την ανέλιξη τους. Το επίπεδο της σχολής είναι υψηλό και το κάθε μάθημα στοχεύει στην ποιότητα των κινήσεων και όχι στην επιφανειακή ενασχόληση!

Ευχαριστώ την κυρία Ροδίου για την υποστήριξη και την παροχή των ιδανικών εφοδίων όλα αυτά τα χρόνια.

 • Άννυ Σαντουριάν

Μαθήτρια της Σχολής  30 έτη συνεχόμενα, έχει τελειώσει τις σπουδές της και ασχολείται με τον χορό σαν χόμπι.

Η αρμονία της κίνησης , το πάθος της έκφρασης , η κομψότητα του κλασσικού, η ανατρεπτικότατα του συγχρόνου, όλα αυτά σε ένα μείγμα δημιουργικότητας, ελευθερίας και πειθαρχίας που κάνουν τις σχολές «Κατερίνα Ροδίου» ένα χώρο έκφρασης που δεν διδάσκεται απλά ο χορός, αλλά λατρεύεται!!!

 • Νάντια Σουφλή

Μαθήτρια της Σχολής – Δημοσιογράφος

Είχα και εγώ την τύχη, ή καλύτερα την “ευτυχία”, να είμαι μαθήτρια στις Σχολές Χορού Κατερίνα ροδίου για περισσότερα από 10 χρόνια. Μόνο όμορφες αναμνήσεις έχω να ανακαλώ από αυτά, και όμορφους ανθρώπους που χρόνια μετά έγιναν φίλοι καρδιάς, και αξίες όπως η αγάπη, η ζεστασιά, το μοίρασμα η ομαδικότητά, η αυτοπεποίθηση, η πειθαρχία, η αδελφοσύνη… πραγματικά εφόδια ζωής.